stroomtekort.png

Regering maakt bekend welke gemeenten eerst zonder elekticiteit kunnen vallen

don 4 sep 2014

Op het kabinet van Binnenlandse Zaken hebben de provinciegouverneurs te horen gekregen wat er gebeurt als er deze winter een stroomtekort is. Onder meer Hoeilaart, Kapelle-op-den-Bos, Roosdaal en Sint-Pieters-Leeuw worden mogelijk een tijdlang zonder stroom gezet.

Ons land wordt verdeeld in zes zones. Komt het tot een stroomuitschakeling dan komt eerst zone zes aan beurt. In die zone zitten geen gemeenten uit onze regio. In zone 5 wel.  ’t Gaat om de gemeenten Dilbeek, Beersel,  Hoeilaart, Kapelle-op-den-Bos, Lennik, Liedekerke Linkebeek, Meise, Roosdaal en Sint-Pieters-Leeuw.

Als het tot een afschakeling komt, is de duur daarvan beperkt, zegt provinciegouverneur Lodewijk De Witte.  Meestal tussen 17u en 18u, het tijdstip dat ook de meeste mensen elektriciteit gebruiken.    

Voor alle duidelijkheid. U hoeft niet onmiddellijk te vrezen dat u zonder stroom zal komen te zitten. Het risico bestaat alleen bij een Siberische winter. Belangrijk is dat bij zo'n Siberische winter iedereen preventief reageert, benadrukt de provinciegouverneur.