Rode Kruis zoekt vrijwilligers voor opstart noodopvangcentrum Vilvoorde

vrij 25 sep 2015

Het Rode Kruis zoekt vrijwilligers om vanaf dit weekend de gebouwen op de Asiatsite in Vilvoorde klaar te maken voor de opvang van 124 vluchtelingen. 

Vanaf 5 oktober verwacht Vilvoorde zo’n 124 vluchtelingen in het noodopvangcentrum op de Asiasite. Tot juni was dit nog een Freinetschool maar de gebouwen worden nu omgevormd een tot een tijdelijke noodopvang. Het Rode Kruis is door het Federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers, kortweg Fedasdil, aangeduid om het centrum uit te baten.

Samen met de stad en een pak vrijwilligers worden vanaf dit weekend de voorbereidingen voor de opstart getroffen. Morgen zaterdag 26 september start de grote opkuis binnen en buiten. Dinsdag en woensdag worden de bedden en het meubilair in elkaar gestoken. Zaterdag 3 oktober worden dan de laatste voorbereidingen getroffen.

Het stadsbestuur reageert verheugd op de vele positieve reacties en de spontane aanmeldingen voor vrijwilligerswerk. Maar uiteraard zijn nog meer helpende handen welkom voor de opstart van het centrum.

Geïnteresseerde vrijwilligers kunnen zich melden bij de centrummanager van het Rode Kruis, Hilde De Cnijf (0477 76 04 14 of via e-mail: hilde.decnijf@rodekruis.be)

Wie zich op langere termijn wil engageren als vrijwilliger, is welkom op het infomoment op vrijdag 23 oktober om 20 uur in het noodopvangcentrum (Willem Elsschotstraat 17) in Vilvoorde.