TreinTramBus klaagt staat van stations in Weerde, Vilvoorde en Halle aan

woe 6 aug 2014

Reizigersvereniging Trein Tram Bus klaagt het verval aan van drie stations in onze regio. Het gaat om de stations van Halle, Vilvoorde en Weerde.

Er is onder meer een gebrek aan comfort en onderhoud. Zo vindt de reizigersvereniging Trein Tram Bus dat de onderdoorgangen in het station van Weerde lijken op loopgaven uit de Eerste Wereldoorlog. Ook de perrons 3 en 4 liggen er armtierig bij.  Toch voorziet de NMBS op dat vlak geen nieuwe investeringen.  De fietsenstalling en de parking daarentegen zullen wel aangepakt worden. Goed voor een investering van 200 000 euro. Dat heeft NMBS-woordvoerder Bart Crols bevestigd in een gesprek met RINGtv

Reizigersvereniging Trein Tram Bus klaagt ook de staat van de stations in Halle en Vilvoorde aan. Voor Vilvoorde is er alvast goed nieuws. In het najaar starten daar de werkzaamheden.

In totaal voorziet de NMBS de volgende 10 jaar 2 miljard euro voor de renovatie van de stations in België.  Maar uiteraard zal niet alles in één keer kunnen gerealiseerd worden.  De NMBS vraagt daarom de reizigersvereniging om geduld.