20150727_open_day_cisv.cons_.jpg

Wereldvriendschappen op multicultureel kamp in Vilvoorde

maa 27 jul 2015

Zo'n 50 tieners uit alle uithoeken van de wereld beleven een multicultureel kamp in Vilvoorde op de terreinen van KTA Horteco.. De vakantie is een initiatief van de jeugdvereniging CISV België.

CISV België brengt een 50-tal jongeren uit meer dan tien landen samen om in Vilvoorde een multiculturele vakantie te beleven. “CISV is een internationale organisatie die in veel landen zorgt voor de verstandhouding tussen verschillende kinderen van verschillende landen. En we streven op die manier naar een culturele mix”, verduidelijkt Peter Voordeckers van CISV België vzw.

Elk jaar vind je op dit kamp een cocktail van nationaliteiten. Zowel Europese, Amerikaanse als Aziatische landen zijn hier vertegenwoordigd en krijgen elk een team met persoonlijke begeleiding. “Op deze vakantie kan je wereldvriendschappen opbouwen en andere mensen ontmoeten van andere continenten. Dat maakt het toch wel bijzonder. Met dit project leveren we ook een kleine bijdrage tot de wereldvrede”, dat vertellen Iñigo en Mia die vanuit de Filipijnen zijn overgekomen naar Vilvoorde.

Smaakt dit multiculturele kamp naar meer en wil je de organisatie beter leren kennen, surf dan als de bliksem naar deze website of kijk vanavond naar Cocktail.