Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

‘Vilvoordse Vedetten’ basketten voor het goede doel

‘Vilvoordse Vedetten’ basketten voor het goede doel

Morgenavond staat in Vilvoorde een speciale basketbalwedstrijd op het programma. Bekende Vilvoordenaren nemen het tegen elkaar op voor het goede doel. De sporthal aan de Slachthuisstraat zal afgeladen vol zitten, want er zijn nu al 1.250 tickets verkocht.

Het idee komt van kapper Sven Corbeel en restauranthouder Pieter Jacobs. Zij willen Vilvoorde laten bruisen door twee teams met bekende Vilvoordse koppen te laten strijden: de Black Panthers nemen het op tegen de Mighty Ducks. De hele wedstrijd zal een NBA-sfeer uitademen, maar dan wel met plaatselijke basketbalgoden.

“Er zitten heel wat bekende Vilvoordenaren in de teams. De bakker, beenhouwer, een restaurateur, maar ook een politieagent of mensen die voor de stad werken. Burgemeester Hans Bonte speelt mee, net als eerste schepen De Ro”, zegt initiatiefnemer Pieter Jacobs.

Het initiatief is een groot succes. Nu al zijn er ruim 1.250 tickets de deur uit. Doel is om geld in te zamelen voor vier goede doelen. Dat zijn: 't Vosje, een sportclub voor mensen met een verstandelijke beperking, Homevil, de jeugd van basketbalclub Bavi en het Vilvoordse Sinterklaasfeest.