Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Asse-Lennik stunt tegen leider Roeselaere

Asse-Lennik stunt tegen leider Roeselaere

In de eredivisie van het volleybal heeft Asse-Lennik gestunt tegen leider Roeselaere.  

VOLLEYBAL

Asse-Lennik won de volleybaltopper tegen Roeselaere met 3-2.  Setstanden waren 25-20, 18-25, 14-25, 26-24 en 18-16. Het gaat om de eerste nederlaag dit seizoen voor Roeselaere.  Ook op Europees vlak werden de West-Vlamingen dit seizoen nog niet geklopt.  Asse-Lennik mag dus best tevreden zijn op zijn prestatie.  In de stand blijft Roeselaere leider met 19 punten.  Antwerpen volgt op 2 punten, Asse-Lennik op 5 punten. Een uitgebreid verslag krijg je maandag in RINGtv-Sport.  

VOETBAL

In de 2de klasse van het voetbal heeft KVW Zaventem met 2-1 verloren op het veld van  KSK Heist. Heist springt daardoor over Zaventem naar de 15de plaats.  Zaventem is voorlaatste en telt nu evenveel punten als rode lantaarndrager Geel. Ook van deze wedstrijd krijg je maandag beelden te zien in RINGtv-Sport.  

In 3de klasse A heeft Londerzeel met 2-0 verloren van Deinze.  Deinze heeft nu 31 punten en springt over Londerzeel naar de 2de plaats.  Koksijde blijft leider met 38 punten.

In 3de klasse B  heeft Grimbergen met 2-0 verloren van Capellen.  Grimbergen zakt naar de 15-de  plaats.  Diegem raakte niet verder dan een 0-0-gelijkspel tegen La Louvière Centre en staat nu 16de met 10 punten.

In 4de klasse B heeft Sterrebeek de derby gewonnen tegen leider Tempo Overijse met 0-1.  Tempo Overijse zakt naar de tweede plaats en heeft nu 3 punten minder dan Francs Borains dat met 1-0 won van Acrenoise. Sterrebeek is 8ste met 17 punten. Wolvertem deed een goeie zaak in het behoud door met 1-0 te winnen van Solrezienne.  Wolvertem staat nu 12dePepingen speelt vanavond nog tegen Ganshoren.    

FUTSAL

Futsal Project Halle-Gooik neemt opnieuw de leiding in eerste klasse.  Het versloeg vrijdagavond Bouraza-Medina Bruxelles met 3-7.  In de stand leidt FP Halle-Gooik met 21 punten. Futsal Team Charleroi volgt op 2 punten maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.
 

BASKETBAL

In de 2de klasse van het basketbal heeft Bavi Vilvoorde nog eens gewonnen.  Het versloeg in eigen huis de laatste in de stand Alsavin Belgrade met 81-65. Bavi Vilvoorde blijft voorlaatste met 4 punten meer dan Alsavin Belgrade. 

 

RINGtv-Sport

Maandag krijg je in RINGtv-Sport trouwens een stevige brok voetbal voorgeschoteld.  Zo krijg je verslagen van de wedstrijden Heist-Zaventem (2de klasse), Cappellen-Grimbergen (3de B) en Liedekerke-Betekom (1ste prov.) 

Voorts blikken met Jasper De Buyst (Asse) terug op de Zesdaagse van Gent en met tennisster Alison Van Uytvanck (Grimbergen) op het voorbije seizoen.  We volgen de volleybaltopper tussen Asse-Lennik en Roeselaere.  En we brengen een impressie van de 24-uren zwemmarathon in Sint-Pieters-Leeuw.  Afspraak met Jan De Bruyn maandag na het nieuws op RINGtv.