Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

BAVI werkt aan nieuwe ploeg

BAVI werkt aan nieuwe ploeg

BAVI Vilvoorde is op zoek naar een ervaren guard en een goede vleugelspeler voor volgend seizoen. Nu het seizoen in tweede nationale dit weekend ten einde loopt, is de club de ploeg van volgend jaar volop aan het samenstellen.

 

 

 

Nieuw sterk team

BAVI Vilvoorde speelt dit weekend voorlopig zijn laatste wedstrijd in de tweede klasse van het basketbal. De Vilvoordse club is al een tijdje zeker van degradatie, maar lijkt die bittere pil al te hebben doorgeslikt. In plaats van te treuren, kijkt de sportieve leiding immers al vooruit naar volgend seizoen. Het wil ook in derde klasse een sterk en ambitieus team op het veld zien.

Van de huidige kern blijven zeker Fred Marbaix en Thomas Van Roy de club trouw.

Daarnaast keren twee oude bekenden terug naar de kern: Lars Maesfrancx en Jeremy Delobbe hebben afgelopen week hun contract getekend. Lars, die een groot deel van zijn jeugdopleiding in Vilvoorde genoot, komt over van 2de klasser CEP Fleurus. Jeremy keert na één jaar Willebroek terug naar het Slachthuisplein.

Hoge ambities

Ondanks de degradatie koestert Bavi hoge ambities voor volgend seizoen. Om die waar te kunnen maken, heeft de club wel nog een ervaren guard en een goede vleugelspeler nodig. ​Die zoektocht is nog volop bezig. Al koestert Bavi ook zijn eigen jeugdspelers. Vier gasten uit de eigen jeugdopleiidng sluiten volgend seizoen aan bij BAVI-1: Theo-Hendrik Dilissen, Jens Jacob, Wout Swillen en Arne Vanderperren.

Yvan Devreught blijft de hoofdcoach, maar hij krijgt wel een andere assistent aan zijn zijde. Gert Devleesschouwer geeft de fakkel door aan Joris Swillen.