De vierde Baik X Duathlon vond vlak naast de luchthaven in Zaventem plaats. Het deelnemersveld bestond uit een mix van recreanten en competitielopers. Zo stond de winnaar van vorig jaar bij de mannen, Nicolas Vermeulen uit Vilvoorde, ook aan de start: “Dit jaar zijn er een paar zwaardere concurrenten, vooral betere lopers. Zelf moet ik het hebben van het fietsen.”

Zoals verwacht liep Vermeulen niet mee in de kopgroep met drie solo-duatleten. Na iets minder dan een kwartier ruilden de drie, waaronder Fabrice Van Espen uit Hoeilaart, de loopschoenen voor de mountainbike. Vermeulen is pas dertigste na vier kilometer lopen.

Vrouwen
Bij de vrouwen begon Roelandt als eerste aan het mountainbikegedeelte. Ze had dan al twee minuten voorsprong op haar eerste concurrente. Regiogenote Wauters stapte als zesde vrouw op de fiets.

Vooraan in de wedstrijd van de mannen moest Hoeilander Van Espen afhaken, terwijl Rik Deckx de aansluiting kon maken. Deckx nam de wedstrijd in handen en begon als eerste aan de laatste loopronde.

Ondertussen kon Roelandt bij de vrouwen haar voorsprong nog groter maken. Na drie ronden mountainbiken had ze tien minuten voorsprong op de tweede.

Finish
Na 1 uur 10 minuten en 21 seconden lopen en fietsen, kwam Rik Deckx uit Scherpenheuvel als winnaar over de finish. Auverdin en Verluyten eindigden tweede en derde. Hoewel Vermeulens tijd beter is dan vorig jaar, eindigde hij pas elfde. “Het eerste lopen ging niet zo vlot. Maar daarna ging het beter, dus ik mag eigenlijk niet klagen.”

De opbrengst van de duathlon gaat naar een vrouw die de aanslagen in Zaventem overleefde, maar nog altijd geen schadevergoeding kreeg van de verzekering.