Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Davoc Lot moet meerdere erkennen in Averbode

Davoc Lot moet meerdere erkennen in Averbode

In de eerste provinciale van het volleybal was Averbode, de leider in de stand, gisteren een maatje te sterk voor Davoc Lot, de tweede in de stand. In sporthal Vogelenzang in Lot werd het 1-3. Lot mag de titelambities nu wel voorgoed opbergen.  

Averbode verloor nog maar 4 sets dit seizoen, Lot stond dus voor een loodzware opdracht. En dat werd meteen duidelijk op het veld, hoewel Lot heel scherp startte en lange tijd gelijke tred kon houden met de leider. Tot 21-20 ging het gelijk op en Lot stak zelfs een tandje bij en haalde de eerste set binnen met 25-21.

De reactie van Averbode liet niet lang op zich wachten en de bezoekers haalden vlot de tweede set binnen met 17-25. Averbode was gelanceerd, maar die van Lot lieten zich niet zomaar in de hoek drummen. In de derde set stond het op een gegeven moment zelfs 23-24 en op de valreep won Averbode ook de derde set met 23-25.

In de vierde set was de veer bij Lot gebroken. 16-25 en 1-3 was de eindstand.

Averbode, de ongeslagen leider, wint verdiend en diept de kloof met de achtervolgers verder uit. In de stand vergroot Averbode de kloof tot 5 punten met 2 wedstrijden minder. Lot moet nu mikken op de tweede plaats want die geeft recht op een eindrondeticket.