Degradatie-derby tussen Grimbergen en Diegem eindigt op gelijkspel

maa 21 sep 2015

In 3de nationale B is de degradatie-derby tussen Grimbergen en Diegem geëindigd op een 1-1 gelijkspel.

Grimbergen behaalde vorige week zijn eerste punten, maar met 3 op 18 mag je spreken van een mislukte start. Diegem, dat nog een wedstrijd te goed heeft, deed het met een 3 op 15 niet veel beter. Het beloofde dus een wedstrijd te worden op het scherpst van de snee want beide ploegen wilden weg van de laatste plaats.

Grimbergen begon het best aan de partij. Na een afgekeurd doelpunt wegens buitenspel kwam Grimbergen in 38-ste minuut dan toch verdiend op voorsprong via Zorbo. Diegem speelde weliswaar behoorlijk mee, maar in de zone van de waarheid sputterde telkens de motor.

Diegem toonde zich sterker in de tweede helft maar teveel kansen bleven, net zoals bij Grimbergen, onbenut. Pas in de 93-ste minuut bracht Lutula voor Diegem een redding van goudwaarde: 1-1.

Grimbergen was allesbehalve tevreden met het gelijkspel. “We hadden er 2-0 of 3-0 moeten van maken. En door een dom balverlies en een matig schot van de bezoekers eindigt dit op een gelijkspel. Dus het is jammer dat we zo’n belangrijke wedstrijd zo maar uit handen geven”, aldus trainer Stef Van Winckel.

Diegem is wel tevreden met het gelijkspel maar beseft dat dit een moeilijk seizoen wordt. “We missen topkwaliteit om het verschil te maken. Bovendien hebben we een zeer jonge ploeg. De spits is 17 jaar en de invallers net iets ouders. Dat is niet altijd evident”, besluit coach Danny Van Laethem van Diegem. Een uitgebreid wedstrijdverslag krijg je maandag in RINGtv-Sport.