Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Eerste nederlaag voor Londerzeel in Derde A

Eerste nederlaag voor Londerzeel in Derde A

Londerzeel heeft z’n eerste nederlaag van het seizoen te pakken in derde A.   Ook in derde B verloren Grimbergen en Diegem elk hun wedstrijd.  Een overzicht van de resultaten van de ploegen uit onze regio.  

VOETBAL

In de tweede klasse van het voetbal blijft  Woluwe-Zaventem het moeilijk hebben.  Het verloor zaterdag met 3-1 van Seraing en staat nu op een gedeelde voorlaatste plaats met Dessel Sport.   Het verschil met leider Eupen bedraagt intussen 17 punten. 

In derde klasse A verloor Londerzeel gisteren met 2-1 van Ath.  Londerzeel zakt naar de 3de plaats op 6 punten van Koksijde. 

In derde klasse B verloren Grimbergen en Diegem elk hun wedstrijd.  Grimbergen verloor op eigen veld met 2-3 van de nummer 4 Hasselt.  Diegem verloor met 2-1 bij Verviétois.  Grimbergen staat nu 14de in de stand met 12 punten.  Diegem blijft rode hekkensluiter met amper 3 punten. 

In vierde klasse B  won Tempo Overijse overtuigend met 4-1 van de Brusselse buren Leopold FC, de nummer 7 uit het klassement.  Tempo Overijse blijft aan de leiding met 21 punten.  Franc Borains volgt op 2 punten na een 1-1 gelijkspel tegen Entente Binchoise. 

Wolvertem verloor op eigen veld met 0-2 van Acrenoise, de nummer 4 in de stand.   Pepingen won met 1-3 van Waterloo.  En Sterrebeek tot slot verloor met 1-2 Rebecquoise.  Sterrebeek zakt naar een gedeelde 6de plaats met Waterloo op 11 punten van Overijse.  Pepingen heeft nu 11 punten en klimt naar de 9de plaats.  Wolvertem blijft laatste. 

In de eerste afdeling van het Futsal won zaalvoetbalclub Halle-Gooik vrijdag al met 2-4 van het Henegouwse Morlanwelz, de nummer 6 in het klassement.  Halle-Gooik blijft leider met het maximum van de punten. 

VOLLEYBAL

In het volleybal won Asse-Lennik zaterdag de topper tegen Maaseik met 3-2.  Setstanden waren 25/17, 26/28, 21/25, 25/20 en 15/12.  Het is de tweede keer al dat de eeuwige leider uit het volleybal punten laat liggen. Roeselaere en Antwerpen gingen allebei met 3-0 winnen en delen nu de leiding.  Asse-Lennik volgt op 1 punt.  Maaseik is achtste met slechts 1 punt.   

RINGtv-Sport

Morgen in RINGtv-Sport blikken we uitgebreid terug op de topper tussen Asse-Lennik en Maaseik.  We praten ook met Seppe Baetens. De zoon van Lennik-legende Jo Baetens is na enkele succesjaren bij Antwerpen teruggekeerd  naar de ploeg waar het voor hem allemaal begon. 

Voorts serveren we een verslag van de wedstrijd Wolvertem-Acrenoise in vierde klasse B van het voetbal en we brengen een bezoek aan het wintersportgala in Liedekerke.  Dat alles en nog veel meer morgen in RINGtv-Sport na het nieuws met Jan De Bruyn.