Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Evenepoel toont bloedvorm en wint Gullegem Koerse

Evenepoel toont bloedvorm en wint Gullegem Koerse

Er staat dezer dagen geen maat op Remco Evenepoel. Enkele dagen na eindwinst in de Ronde van Noorwegen heeft hij ook Gullegem Koerse op zijn naam geschreven. De wedstrijd in West-Vlaanderen is één van de bekendste kermiskoersen van het jaar.

Gullegem Koerse mag dan wel een kermiskoers zijn, er staan jaarlijks heel wat mooie namen aan de start. Naast Evenepoel waren dat dit jaar onder meer ook Van Avermaet, Stybar, Vanmarcke en Terpstra. De Schepdaalnaar toonde zijn bloedvorm door in de tweede van 18 rondes in de aanval te trekken. Zijn ploegmaten probeerden het peloton lam te leggen, maar na een uur koers sloot een grote groep vooraan aan bij Evenepoel. 17 renners bleven rondenlang zo’n drie minuten vooruit rijden.

Evenepoel schudde twee keer aan de bomen. Bij zijn tweede poging kreeg hij vijf metgezellen mee, waaronder Van Avermaet. Op 12 kilometer van het einde plaatste Evenepoel zijn ultieme versnelling en reed solo naar de eindmeet. Met de zege in Gullegem Koerse toont de Schepdaalnaar zijn indrukwekkende hoogvorm. Vorige week won hij nog drie etappes en het eindklassement in de Ronde van Noorwegen.