sportjaaroverzicht1.png

Sportjaaroverzicht

maa 28 dec 2015

Nog even en 2015 zit erop. Het ideale moment voor een bijzondere RINGtv-Sport. We spoelen het jaar terug en zetten de belangrijkste sportgebeurtenissen uit onze regio op een rij. in deel 1, dat we vanavond uitzenden, staan volleybal en voetbal centraal.

In het volleybal was Asse-Lennik in 2015 zeker van de partij. Europees bereikte de club de halve finale van de CEV-Cup en in eigen land speelde Asse-Lennik de finale van de play-offs. Maar de kers op de tarat was toch de Bekerwinst tegen Antwerpen. Voor de Pajotten was het de eerste trofee sinds 1993.

In het voetbal beleefde KVW Zaventem barre tijden. Het degradeerde van tweede naar derde klasse en leek af te stevenen op een faillissement. Maar uiteindelijk namen twee zakenmensen uit de immobiliënsector de club over. Een volledig nieuwe spelersgroep en een voltallig nieuw bestuur begonnen met een schone lei.

2015 was ook het jaar van de grote doorbraak van Sven Kums. Hij speelde kampioen met AA Gent en mocht zich voor het eerst Rode Duivel noemen. Helaas was er ook droevig nieuws uit de voetbalwereld. Eind april werd de neef van Kums, Lokeren-speler Gregory Mertens, tijdens de beloftenwedstrijd Genk-Lokeren getroffen door hartfalen. Twee dagen later overleed de Dilbekenaar in het ziekenhuis van Genk. Gregory was 24 jaar.

Het sportjaaroverzicht, deel 1, vanavond in RINGtv-Sport, meteen na het nieuws;