Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Sportoverzicht

Sportoverzicht

In de tweede klasse doet nieuwkomer Woluwe-Zaventem een goeie zaak in het behoud.  Het won met 1-0 van Brusselse buur White Star Bruxelles.  Een overzicht van de belangrijkste uitslagen.  

VOETBAL

In tweede klasse won Woluwe-Zaventem met 1-0 van White Stars Bruxelles.  Door de overwinning verkleint Woluwe-Zaventem onderaan het klassement de kloof met Dessel-Sport.  Beide ploegen hebben nu 7 punten.  Een verslag krijg je morgen in RINGtv-Sport. 

In derde klasse A heeft Londerzeel op eigen veld gewonnen van Rupel Boom met 4-1.  In de stand is Londerzeel derde  op 6 punten van leider Koksijde. 

In derde klasse B van het voetbal heeft Diegem Sport zijn eerste overwinning van het seizoen behaald.  Het versloeg Tienen, de nummer 11 in de stand, met 2-0.  In de stand is Diegem niet langer laatste.  Het laat nu Turnhout en Vervietois achter zich.  Grimbergen, de nummer 15 in de stand, verloor met 2-1 op Wallonne Ciney. 

In vierde klasse B raakte Tempo Overijse niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Entente Binchoise. Tempo staat nog steeds aan de leiding maar heeft nu evenveel punten als de nummer 2 Francs Borains.  Dat won met 1-3 op veld van Pepingen, elfde in de stand. Een verslag en reacties over deze wedstrijd krijg je morgen in RINGtv-Sport. 

Ook Sterrebeek speelde gelijk : 1-1 tegen Wijgmaal.  En Wolvertem tot slot verloor met 2-0 Rebecquoise.    Sterrebeek staat nu achtste op 11 punten van Tempo Overijse.  Wolvertem staat laatste met 6 punten.  

ZAALVOETBAL

In het Futsal heeft FP Halle-Gooik met 5-2 gewonnen van Charleroi 21.  In de stand volgt FP Halle-Gooik op 1 punt van de leider Futsal Team Charleroi, niet te verwarren met Charleroi 21. 

VOLLEYBAL

In de eredivisie van het volleybal verloor Asse-Lennik met 3-2 van Menen.   Setstanden waren 25/21, 21/25, 22/25, 25/20 en 15/10.  In de stand staat Asse-Lennik nu op derde plaats met 6 punten.  Dat zijn er evenveel als Antwerpen.  Beide ploegen volgen op drie punten van leider Roeselaere.  

BASKETBAL

En in tweede nationale van het basketbal heeft Bavi Vilvoorde met 80-65 verloren bij de Antwerp Giants.  In de stand staat Bavi voorlaatste.

RINGtv-Sport (maandag vanaf 18u, na het nieuws)

In RINGtv-Sport krijg je maandag een verslag van de wedstrijden Zaventem-White Star Bruxelles (2de klasse)  en Pepingen-Franc Borains (4de klasse B).  Voorts blikken we terug op de wedstrijd FP Halle-Gooik – Charleroi 21.  En we brengen ook een portret van Karim Chaibai, de kapitein van Halle-Gooik en de nationale ploeg.