Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Stephex Masters Wolvertem lokt 25000 mensen

Stephex Masters Wolvertem lokt 25000 mensen

De Stephex Masters heeft er een geslaagde eerste editie op zitten. Bijna 30 000 bezoekers zakten vorig weekend af naar het domein van paardenhandelaar Stephan Conter om de beste ruiters aan het werk te zien. Vandaag beleefden de bezoekers het hoogtepunt: de STX Grand Prix. En die werd gewonnen door Kent Farrington. 

Vijf dagen lang was Wolvertem het Mekka van de paardensport. Paardenhandelaar en ex-ruiter Stephan Conter zag z'n droom in vervulling gaan: een internationale jumping op zijn domein. Meer dan 100 ruiters van over de hele wereld namen het tegen elkaar op.

Onder hen ook heel wat bekende namen : van Daniel Deusser, Steve Guerdat tot de broers Whitacker en Philippaerts.

Zondag was er dus het hoogtepunt : de  STX Grand Prix.  Na de selectierondes mochten uiteindelijk vier ruiters door naar de barrage : de Fransman Simon Delestre, de Brit Michael Whitacker en de Amerikanen Kent Farrington en Lauren Hough. Whitacker kreeg een korte weigering na een wending en werd vierde.  Delestre reed snel, maar door die snelheid pakte hij de laatste balk mee.  Hij eindigde derde. Lauren Hough reed met Ohlala een snel en foutloos parcours.  Maar haar landgenoot Farrington, de nummer 10 van de wereld, verbeterde haar tijd en werd de eerste winnaar van de Grote Prijs van de Stephex Masters.

Kent Farrington was na afloop euforisch : “Het voelt altijd goed aan om te winnen. Dit was een fantastisch show en één van de beste evenementen van het jaar”. 

Wellicht komt er volgend jaar een vervolg op de Stephex Masters.