Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Tempo Overijse blijft aan de leiding in derde nationale

Tempo Overijse blijft aan de leiding in derde nationale

Tempo Overijse blijft aan de leiding in derde nationale van het voetbal. Het won afgelopen weekend met 1-2 op het veld van Wolvertem-Merchtem. Eerste achtervolger Voorde-Appelterre morste met de punten, waardoor Overijse drie punten uitloopt.

De partij start erg evenwichtig, maar beide ploegen komen niet echt verder dan enkele halve kansen. Tot Eliko Eyenga aan een fraaie dribbel begint, zijn voorzet wordt nog weggewerkt maar de bal komt in de voeten van Willems en hij twijfelt niet. 1-0 voor Wolvertem-Merchtem. Overijse reageert en met een rake kopbal kopt Cocchière de bordjes gelijk.

Niet veel later wordt Maluka onderuit gehaald in de zestien. Cocchière neemt zijn verantwoordelijkheid en brengt vanop de stip Overijse voor. Zo zijn de rollen nog voor de rust helemaal omgedraaid. In de tweede helft probeert de thuisploeg nog terug te slaan maar ze botsen te vaak op een stevig blok van Overijse.

Het blijkt 1-2. Overijse wint met de hakken over de sloot, maar doet wel een goede zaak in het klassement. Wolvertem Merchtem blijft ontgoocheld met lege handen achter.