Tempo Overijse pakt titel in derde nationale

zon 2 apr 2023

In de 3e nationale van het voetbal kon Tempo Overijse gisterenavond de titel pakken op het veld  van Hamme. Daarvoor had Tempo genoeg aan een punt. Dat was zeker geen evidentie want Hamme stond tweede en wou er alles aan doen om het titelfeest voor Overijse uit te stellen.

De thuisploeg schoot dan ook stevig uit de start blokken en kreeg snel een dubbele kans, maar een voorsprong zat er niet in. Gaandeweg kon Tempo Overijse het evenwicht herstellen en creërden ze ook enkele kansen. Vooral op stilstaande fase waren ze gevaarlijk, halfweg de eerste helft kregen ze de bal niet goed weg bij Hamme en daar profiteerde Van Dyck optimaal van om de 0-1 binnen te trappen.

Overijse was zo virtueel kampioen maar Hamme liet de moed niet zakken en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die vonden ze niet meteen en aan de overkant ging De Jonge op wandel, hij liep alles en iedereen voorbij en schoot de 0-2 in doel.

Na de rust probeerde de thuisploeg terug te slaan maar het duurde tot diep in de tweede helft voor dat effectief ook lukte. Claeys wist vijf minuten voor tijd de aansluitingstreffer binnen te tikken, maar verder dan de 1-2 kwam Hamme niet. Tempo Overijse is kampioen en mag volgend seizoen aantreden in 2e nationale.