Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U8 BOKA United haalt alles uit de kast om Senne te overtuigen trainer te blijven

U8 BOKA United haalt alles uit de kast om Senne te overtuigen trainer te blijven

De voetbalfans hebben het nieuws ongetwijfeld al opgevangen, in de hoogste klasse van ons voetbal verlaat trainer Hernan Losada Beerschot en trekt naar Amerika. Op een iets lager niveau, bij BOKA United in Dilbeek, dreigt ook een succestrainer te vertrekken. Maar dat is buiten de spelertjes van de U8 en hun ouders gerekend.

Een tijdje geleden liet de 19-jarige Senne Camermans aan het bestuur van BOKA United laten weten dat hij overweegt om te stoppen als jeugdtrainer. Dat tot grote spijt van zijn spelertjes en hun ouders. Zij haalden alles uit de kast om Senne te overtuigen om te blijven. Ze deden dat met tal van videoboodschappen van bekende mensen. Onder meer Youri Tielemans, Philippe Vande Walle en onze RINGtv Sport-presentator Kris Vander Gracht namen een videoboodschap op.

“Ik had beslist om te stoppen omdat ik Lichamelijke Opvoeding studeer, een vriendin heb en zelf nog voetbal ook. Jeugdtrainer zijn vraagt veel tijd en ik wou wat meer vrije tijd”, aldus Senne. “Ik wist niet wat er gebeurde toen de ik alle boodschappen zag. Het doet mij wel iets, de video die ze gemaakt hebben”, zegt Senne. “Geapprecieerd worden om wat je doet, horen dat kinderen het leuk vinden en de ouders achter jou staan, daar doe je het allemaal voor.”

Of de vele videoboodschappen Senne overtuigd hebben om jeugdtrainer te blijven, zie je vanavond in ons nieuws.