shurgard_self_storage.jpg

Vakbonden Shurgard Self Storage in Dilbeek dreigen met acties

vrij 9 okt 2015

De vakbonden bij Shurgard Self Storage, dat zijn hoofdzetel in Dilbeek heeft en op meer dan 20 plaatsen in ons land opslagruimtes verhuurt, eisen de intrekking van het ontslag van een hoofdafgevaardigde van de christelijke bediendevakbond. Volgens LBC-NVK-secretaris Frank Convents is het ontslag een afrekening en poging om de vakbond monddood te maken. De vakbonden dreigen met acties als de directie niet op haar beslissing terugkomt. 

Volgens Convents kon hoofdafgevaardigde Van Wymeersch de voorbije 14 jaar bij Shurgard Self Storage  heel wat bereiken voor de werknemers. “Zo zorgde hij voor bijstand voor personeelsleden die aan de deur gezet werden en kon hij het plan tegenhouden om telefoongesprekken van werknemers te laten opnemen. Het verzet van Van Wymeersch tegen de verstrakking van de dresscode voor het personeel waartoe de directie recent eenzijdig besloot, was blijkbaar de aanleiding voor het ontslag eind september”, aldus Frank Covents.

Intussen draagt het personeel een pin met de tekst 'ik ben solidair'. Ook de socialistische vakbond toont zich solidair. Maar een gesprek hierover met de directie heeft voorlopig niets opgeleverd. "Na lang en grondig overleg heeft Shurgard beslist dat de houding van Patrick Van Wymeersch ten opzichte van de organisatie en zijn collega's niet langer past binnen de huidige dynamiek van het bedrijf", aldus bedrijfsjurist Albert Denecker. De directie verzekert alvast dat het in de onderhandelingen over de afwikkeling van dit ontslag aan alle wettelijke vereisten zal voldoen.  

De vakbonden dreigen intussen met acties. “Als de directie ons de komende dagen geen ander signaal geeft, volgen er volgende week ongetwijfeld acties", aldus Convents. Bij Shurgard Self Storage werken in totaal 110 mensen, waarvan het grootste deel in Dilbeek.