jezus-eik-visual3.jpg

Dorpscentrum Jezus-Eik krijgt twee bruggen: “Auto’s scheiden van fietsers en voetgangers”

din 6 jun 2023

Het dorpscentrum van Jezus-Eik krijgt twee bruggen over de E411. Het autoverkeer wordt daardoor gescheiden van fietsers en voetgangers. Verder komt er bij de herinrichting van het dorpscentrum ook een nieuw Hoppinpunt en nieuwe bushaltes.

Eind 2021 startte De Werkvennootschap samen met de gemeente Overijse met de herinrichting van het dorpscentrum van Jezus-Eik. “We creëerden een aangenamere plek voor inwoners en zachte weggebruikers: er is ruimte voor houten zitbanken en streekeigen bomen zorgen in de toekomst voor schaduw. Parkeren blijft mogelijk, maar werd anders ingericht. Dit zijn de eerste stappen naar een volwaardig dorpsplein voor Jezus-Eik”, zegt Marijn Struyf van De Werkvennootschap.

Donderdag wordt aan de buurtbewoners het vervolg van de werken uit de doeken gedaan. “We bouwen twee nieuwe bruggen over de E411”, zegt Struyf. “Eén voor auto’s en één voor fietsers en voetgangers. Die laatste zal aansluiten op de fietssnelweg F204. De oude brug blijft open tijdens de werken tot de plaatsing van de nieuwe brug. Onder de brug aan de Kersenbomenlaan, vlak tegen de snelweg, voorzien we een nieuw Hoppinpunt. Hier bouwen we nieuwe bushaltes aan beide zijden van de snelweg, afgeschermd van het verkeer, voorzien van trappen en een lift.”

De bushaltes moet de connectie van en naar Brussel vergemakkelijken. Op termijn wil De Werkvennootschap ook het op- en afrittencomplex van Jezus-Eik grondig hertekenen.

Foto: De Werkvennootschap