Nieuwe dienstregeling bij De Lijn Vlaams-Brabant vanaf dinsdag 18 maart

don 13 apr 2017

Op dinsdag 18 april 2017 voert De Lijn enkele aanpassingen door aan de dienstregeling in Vlaams-Brabant. Dat is onder meer het geval in de regio's Zaventem, Lennik, Halle en Asse. De nieuwe regeling speelt volgens De Lijn beter in op de noden van scholen en scholieren. 

In de Vlaamse Rand krijgt lijn 161 (Leerbeek-Geraardsbergen) op vraag van de buurtbewoners extra haltes in Vollezele en Tollembeek, langs de Vollezelestraat. Tussen Brussel en Asse wijzigen een aantal ritten op de lijnen 213 en 214 tussen Aalst en Brussel om de grote vraag naar busvervoer aan de scholen in Asse beter op te vangen. Daarnaast worden de rijtijden van onder meer de lijnen 820 (Dilbeek-Zaventem) en 821 (Merchtem-Zaventem) aangepast. Ook in de regio’s Zaventem, Lennik en Halle wordt de dienstregeling van de schoolbussen aangepast . Het gaat meestal om verschuivingen met enkele minuten. Zo wil De Lijn nog beter ten dienste staan van de vele scholieren die deze bussen gebruiken.

Reizigersinformatie
Reizigers kunnen op www.delijn.be/aanpassingen terecht voor meer informatie. Ook de routeplanner op www.delijn.be bevat voor de data na 18 april al de aangepaste dienstregeling.