Op- en afrit in Affligem gaat open tijdens bouwverlof

11 maanden geleden

Goed nieuws voor iedereen die regelmatig de E40 op- en afrijdt in Affligem: het nieuwe keerpunt aan de Molenstraat is bijna klaar. Omdat er tijdens het bouwverlof, van 17 juli tot 16 augustus, geen werfactiviteit is, werd besloten om zowel het op- en afrittencomplex als de nieuwe rotonde tijdelijk open te stellen voor verkeer.

 

Om de verkeersdrukte op de afritten en de brug over de E40 in Affligem te verminderen, legt het Agentschap Wegen en Verkeer sinds maart een rotonde aan. Tijdens het bouwverlof gaat het op- en afrittencomplex en de rotonde tijdelijk open. “De nieuwe infrastructuur is dan af, maar nog niet volledig aangepast aan de bestaande verkeerssituatie op het complex. Daarom wordt het aantal rijstroken van de rotonde richting het complex teruggebracht van twee naar één. Een tijdelijke middenberm op de Molenstraat zorgt ervoor dat het verkeer komende van de E40 de rotonde moet gebruiken om naar Liedekerke te rijden”, klinkt het bij het Agentschap Wegen en Verkeer.

Eind augustus gaat alles wel opnieuw even dicht om de laatste aanpassingen te kunnen uitvoeren. Volgens de huidige planning is het complex samen met het keerpunt gebruiksklaar tegen begin september.