parking_plantentuin.jpeg

Plantentuin Meise bouwt nieuwe parking: "Groter en veiliger"

vrij 24 nov

Jaar na jaar laat Plantentuin Meise een nieuw bezoekersrecord optekenen. In 2017 waren dat er nog 150.000, dit jaar verwachten ze er 100.000 meer. Om het stijgend aantal bezoekers te kunnen ontvangen, wordt recht tegenover de hoofdingang van de plantentuin een nieuwe en ruime parking aangelegd. Er komt ook extra groen, want de huidige parkeerplaatsen langs de drukke Nieuwelaan verdwijnen.

 

De nieuwe parking komt er om twee redenen. Enerzijds omwille van de komst van de tram langs de A12. “Daardoor moet de Nieuwelaan verlegd worden,” legt Steven Dessein van Plantentuin Meise uit. “Anderzijds is er sowieso een plaatstekort en zijn de huidige parkeerplaatsen onveilig. Je moet er schuin achteruit manoeuvreren en dat is niet evident.”

De nieuwe parking biedt plaats aan ongeveer 185 wagens en 10 bussen. Belangrijk is dat er ook 200 fietsen gestald kunnen worden. “En omdat bezoekers de drukke Nieuwelaan zullen moeten oversteken om van de parking naar de plantentuin te komen, wordt er ook een middenberm aangelegd. Daar zal een zone 30 komen.”