flyeractie_spa.jpeg

Sp.a voert actie voor meer investeringen in spoornet Vlaams-Brabant

maa 28 nov 2016

Verschillende afdelingen van Sp.a voeren vandaag actie in Vlaams-Brabant voor betere treinverbindingen en een stationsomgeving op maat van de treinreizigers. Ook pleiten ze voor een snellere realisatie van het GEN-netwerk. Onder meer aan het station van Liedekerke deelt de Sp.a flyers uit aan de reizigers waarin ze hun eisen verduidelijken. 

Dagelijks pendelen 327.000 mensen naar Brussel met een enorme mobiliteitscongestie als gevolg in de provincie Vlaams-Brabant. Vlaams Brabant telt maar liefst 19 van de 25 meest congestiegevoelige punten in het Vlaamse Gewest. Bovendien stellen de cijfers van Touring Mobilis dat de files op de Brusselse ring in 2016 dagelijks opliepen tot 16uur. Het spoor kan de druk op de snel- en secundaire wegen verlichten. Maar Sp.a begrijpt niet de NMBS en Infrabel in deze omstandigheden moeten besparen van de federale overheid. “Volgens de eerste berichten zouden de investeringen met 800 miljoen euro teruggeschroefd worden. Daarom voeren verschillende afdelingen van sp.a in Vlaams-Brabant samen met de burgers actie voor investeringen in het GEN-netwerk, betere treinverbindingen en een stationsomgeving op maat van de treinreizigers”, verduidelijkt volksvertegenwoordiger Katia Segers (Sp.a).

Enquête voor comfortabeler treinvervoer

Voorts lanceert Sp.a Vlaams-Brabant een enquête om de problemen en de opmerkingen van de reizigers in kaart te brengen. “Aan de hand van de enquête willen we vooral te weten komen hoe mensen comfortabeler en beter naar het werk kunnen. Vervolgens proberen we aan hun verzuchtingen kenbaar te maken aan de betrokken overheden en instanties. Zo hopen we meer mensen op de trein en het openbaar vervoer te krijgen. Want elke auto minder op de weg betekent minder file, minder stress en een beter leefmilieu”, besluit Katia Segers.