westvaartdijk_grimbergen_f23.jpg

Westvaartdijk vanaf maandag opnieuw dicht door werken

vrij 14 apr 2023

In Grimbergen wordt de Westvaartdijk vanaf maandag weer afgesloten. Dan begint een nieuwe fase voor de aanleg van de fietssnelweg F23 en start de bouw van een fietstunnel ter hoogte van Suez Valomac. Die werken zullen meer dan een jaar duren.

 

De F23 is nu nog niet definitief, maar de route kan mits enkele aanpassingen al gebruikt worden. Het traject volgt het kanaal van Willebroek en verbindt Kapelle-op-den-Bos met Grimbergen, Vilvoorde en Brussel.

Vanaf maandag bouwt de Werkvennootschap een open fietssleuf van zo’n 450 meter met tunnels onder de toeritten van Suez Valomac (Veolia). Op die manier krijgt de fietssnelweg F23 een vlotte passage voorbij de laad- en loskades van een veilige onderdoorgang van het aan- en afrijdend verkeer. Na deze fase die meer dan een jaar zal duren, moet nog een laatste stuk fietssnelweg ten noorden van de fietssleuf worden aangelegd.

Voor de werken wordt de Westvaartdijk ter hoogte van Veolia volledig afgesloten. Het zal zelfs niet mogelijk zijn om de werf te voet te passeren. Er is een omleiding voorzien rondom het industrieterrein. Ook fietsers blijven de route van de bedrijvenzone gebruiken. De Westvaartdijk is wel toegankelijk voor plaatselijk verkeer om de lokale bedrijven te bereiken.

Foto: De Werkvennootschap