Ongenaakbaar RSCA Futsal klopt Châtelet

maa 13 maa 2023

Leider RSCA Futsal kreeg vrijdagavond Châtelet over de vloer. Dat is de nummer vier in de hoogste klasse van het futsal. Paarswit een eerste nederlaag van het seizoen aansmeren lukte niet, want Anderlecht haalde het met 4-2.

Châtelet start verdedigend aan de wedstrijd, maar na 12 minuten komen de bezoekers uit hun egelstelling. Rahou werkt knap af, paarswit moet achtervolgen. Châtelet countert niet veel later opnieuw, deze keer is het Ouadi die binnentrapt. Het staat 0-2, RSCA Futsal schrikt. De leider vindt het dan welletjes geweest. Een ingestudeerde vrije trap, Rescia schiet en zet met wat geluk de 1-2 op het bord. Op slag van rust legt kapitein Grello aan. Al wijkt de bal even af, mooie goal. 2-2 is de ruststand.

Na de rust ziet Grello de doelman van Châtelet ver uit zijn doel staan. Hij lobt de bal in doel, paarswit zet de scheve situatie recht. Het wordt zelfs nog 4-2, het is Rescia die z’n tweede van de wedstrijd. Voor de start van play-offs resten nog drie wedstrijden. Anderlecht blijft de ongenaakbare leider met 49 punten. De nummer twee Antwerp volgt op negen punten.