Pepingen-Halle schiet weinig op met gelijkspel tegen Spouwen-Mopertingen

zon 19 jan 2020

In de tweede amateurklasse B van het voetbal moest Pepingen-Halle vanmiddag liefst winnen om uit de degradatiezone te geraken. Daar is de thuisploeg niet in geslaagd, maar het verloor ook niet: 0-0 tegen Spouwen-Mopertingen.

Pepingen-Halle pakte de voorbije 5 wedstrijden nauwelijks één puntje en de laatste overwinning dateert al van 10 november. Ook het begin van de wedstrijd tegen Spouwen-Mopertingen brengt de thuisploeg middelmatig voetbal op de mat en zijn de kansen schaars. Het enige goede nieuws is dat Pepingen-Halle na meer dan 2 maanden kwetsuur weer een beroep kan doen op spits Baras. Logische tussenstand na 45 minuten : 0-0.

Ook na de rust ontbreekt het beide ploegen aan kwaliteit. De kansen zijn bijzonder schaars. Diallo krijgt wel de kans om de bezoekers op voorsprong te schieten met een penalty, maar Walravens kiest de goede hoek en redt knap.

Na die fase lijkt de thuisploeg eindelijk wakker. Er komen een paar goede kansen en Spouwen-Mopertingen raakt er niet meer uit. De grootste kans is voor invaller Dioum, maar hij mist.

En zo eindigt de wedstrijd op 0-0. Pepingen-Halle zal ook de komende weken moeten knokken voor het behoud.