jobbeurs2.jpg

Aantal werkzoekenden gestegen tot recordaantal

vrij 4 aug

Het aantal werkzoekenden in onze provincie is vorige maand met bijna 9 procent gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De voorbije twee jaar waren nog nooit zoveel mensen op zoek naar werk. Dat blijkt uit de nieuwe Arbeidsmarktverkenner van VDAB. Een deel van die stijging is te verklaren door de instroom van burgers met de Oekraïense nationaliteit. “De kennis van het Nederlands is echt onmisbaar,” zegt Jemima Bidee aan onze collega’s van ROBtv.

Op 31 juli telde de databank van VDAB 39.470 inschrijvingen. Bijna 74 procent daarvan zijn niet-werkende werkzoekenden. In vergelijking met juni kwamen er 2.345 inschrijvingen bij, maar dat is te verklaren door de uitstroom van schoolverlaters die zich voor het eerst inschrijven na hun studies.

Het grote aantal Oekraïeners dat op zoek is naar een job in onze provincie heeft niet altijd het Nederlands goed onder de knie. Daarom wil VDAB samenwerken met werkgevers, zodat zij alvast aan de slag kunnen en Nederlands leren op de werkvloer.

Meer hierover in ons nieuws.

Foto: archief