Notarissen en immokantoren moeten anderstaligen mee overtuigen van het belang van Nederlands

woe 21 feb

De gemeenten Grimbergen, Overijse, Dilbeek en Sint-Pieters-Leeuw geven samen met de provincie Vlaams-Brabant een nieuwe, meertalige brochure uit over het leren van Nederlands. De bedoeling is dat immokantoren en notarissen die verspreiden onder hun anderstalige klanten die op zoek zijn naar een woning in de Vlaamse Rand.

Met de nieuwe brochure willen alle partners van notarissen en immokantoren een bondgenoot maken in het overtuigen van anderstaligen om Nederlands te leren en te gebruiken. In de brochure wordt in het Nederlands, Frans, Engels en Duits aan nieuwe, anderstalige inwoners kort en overzichtelijk uitgelegd waarom Nederlands leren belangrijk is. Via QR-codes worden ze doorverwezen naar meer informatie.

De brochure werd gerealiseerd door de vier gemeenten en gefinancierd door de provincie. De betrokken gemeenten ontvangen elk 2.000 exemplaren van de brochure. Het initiatief wordt ook gedragen door het Agentschap Integratie en Inburgering en vzw ‘de Rand’, omdat het past binnen het brede verhaal van de campagne voor taallessen Nederlands.