dsc_0077.jpg

Affligem is 'meest vrijgevige gemeente'

zat 19 sep 2015

Affligem is uitgeroepen tot ‘meest vrijgevige gemeente van Vlaanderen’. Burgemeester Walter De Donder kreeg zelfs een bijpassend verkeersbord. De titel werd bedacht door Theater Magie, een theatergezelschap dat een theaterproject rond borstkanker heeft gemaakt. 

Theater Magie haalde zo’n 24.000 euro op voor de borstkankerbestrijding en daarvan kwam niet minder dan 4.276,14 euro uit Affligem. Daarmee torende Affligem ver uit boven de tweede, die amper 2.800 euro kon ophalen.

De opbrengst steunde vier projecten. Ten eerste werd het gebruikt voor de productie van het fotoboek ‘You are a queen’. Dat wordt op zijn beurt tegen 25 euro per exemplaar verkocht, zodat naast bewustwording ook aan fondsenwerving wordt gedaan. Het geld ging ook naar een enquête van leerlingen van de universiteit van Antwerpen over borstreconstructie.

Een derde deel werd gebruikt om de werking van een startende hulpgroep (Neoma) te financieren, zodat dat ze een laptop konden aankopen en hun congres konden financieren. De rest werd ten slotte doorgestort naar het project van Dokter Vandevenne, die via ademtests borstkanker wil opsporen.