rainbowforkids.jpg

Vlaams-Brabant geeft 434.000 euro aan Noord-Zuidprojecten

vrij 16 okt 2015

De provincie Vlaams-Brabant geeft meer dan 400.000 euro subsidies aan verschillende Noord-Zuidprojecten. Rainbow4Kids, de organisatie van de Lennikse leerkracht Katrien Vermeersch, krijgt een deel van de koek voor de uitbouw van Rainbow Talent Academy in het Keniaanse Ukunda.

Juf Katrien gaf vroeger les in de Sint-Lutgardisschool in Sint-Pieters-Leeuw. Intussen werkt en woont ze in Kenia. Daar startte ze negen jaar geleden haar Rainbow4Kids Primary School. Binnenkort komt daar de Rainbow Talent Academy bij. Keniaanse jongeren kunnen er een korte opleiding volgen die hen klaarstoomt voor de arbeidsmarkt. “Dankzij de steun van de provincie Vlaams Brabant hebben we computers en meubilair voor het ICT-lokaal kunnen aankopen en kunnen we het loon van het Keniaans personeel voor dit project betalen", zegt Katrien Vermeersch, voorzitter van Rainbow4Kids.

De leerlingen van de Sint-Lutgardusschool skypen zeer regelmatig met juf Katrien. Regelmatig stropen ze ook de mouwen om geld in te zamelen voor Rainbow4Kids. Daar vertellen ze meer over vanavond in het nieuws van RINGtv.