dries_de_bondt2.jpg

“Dit had ik niet durven dromen”, aldus De Bondt over zijn comeback.

maa 28 sep 2015

Dries De Bondt uit Londerzeel is terug van weg geweest. En dat is een klein mirakel. Bijna een jaar geleden lag hij nog in coma nadat hij zwaar ten val was gekomen in de ronde van de Vendée in Frankrijk. Vandaag is hij opnieuw volwaardig renner. Eén die keihard gewerkt heeft aan een comeback. 

“Als ik er bij stilsta en terugdenk van waar ik kom, is het eigenlijk een ongelooflijk verhaal. Ik ben heel blij dat ik dit terug mag doen op dit niveau. Ik voel mij nog steeds elke week sterker worden. Dit seizoen heb ik al 6 overwinningen behaald. Dit had ik zelf niet kunnen dromen. En ik heb ook goede hoop naar volgend seizoen toe”; aldus Dries De Bondt uit Londerzeel.

Na z'n val waren de dokters ervan overtuigd dat Dries pas in 2016 opnieuw zou kunnen koersen. Nu moet 2016 het jaar worden waarin hij het niveau haalt dat hij eigenlijk dit jaar al had moeten halen.

Net op het moment van de zware crash stond De Bondt op het punt om een profcontract te tekenen bij Willems Verandas. Maar dat ging niet door. Nu hij opnieuw mooie resultaten kan voorleggen, hoopt Dries op een nieuwe kans.  “Als je zo lang mogelijk wil blijven koersen moet je zien dat je er je boterham mee kan verdienen. Mochten er zich kansen voordoen ga ik die met beide handen grijpen. En ik ga proberen een goed contract af te dwingen door goeie resultaten neer te zetten”, aldus een vastebraden De Bondt.

In de Gooikse Pijl reed hij dit weekend een hele wedstrijd vooraan. Maar in de spurt kwam hij net te kort voor een podiumplaats. Een uitgebreide babbel met De Bondt krijg je vanavond in RINGtv-Sport.