debusschere_jens.jpg

Jens Debusschere (Dilbeek) wint Sluitingsprijs Putte-Kapellen

din 14 okt 2014

Jens Debusschere (Lotto-Belisol) uit Itterbeek wint opnieuw de Sluitingsprijs in Putte-Kapellen. De Belgische kampioen won na een millimetersprint voor Tom Van Asbroeck en ploegmaat Jonas Van Genechten. 

Zondag was Debusschere derde in de wielerklassieker Parijs-Tours.  Vandaag mag hij zichzelf dus opvolgen op de erelijst van de Sluitingsprijs Putte-Kapelle.  Weliswaar zeer nipt want het verschil met Van Asbroeck was zelfs op de finishfoto moeilijk te zien. 

Debusschere is een West-Vlaming, maar komt binnenkort in onze regio wonen, meer bepaald in Itterbeek, een deelgemeente van Dilbeek. Dat komt omdat hij samen is met de zus van niemand minder dan Jürgen Roelandts, een ploegmaat van hem bij Lotto-Belisol. Sinds ze in dezelfde ploeg rijden en bijna schoonbroers zijn, gaan beide heren ook vaak samen trainen.  Maandag lieten we in RINGtv-Sport beide Dilbekenaren aan het woord.  

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"21464","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"306","width":"625"}}]]