te_koop5.jpg

Immosite vertelt hoe rijk en gekleurd de buren zijn

woe 17 jun 2015

Realo.be, een nieuwe immo-website, geeft u bij de zoektocht naar een woning ook informatie over de buurt en de buurtbewoners. Het Centrum voor Gelijke Kansen vindt dit niet kunnen omdat het aanzet tot discriminatie. Dat meldt het Laatste Nieuws.

Zijn uw toekomstige buren oud of jong? Zijn ze van allochtone of autochtone afkomst? Zijn ze bemiddeld of niet? Het zijn allemaal vragen waar de nieuwe website Realo een antwoord op geeft. Met het zogenaamde ‘sociaal profiel’ wil Realo potentiële kopers een beeld schetsen van de buurt waarin ze terecht zullen komen. Het idee voor zo’n platform komt overwaaien uit de Verenigde Staten.  

Maar volgens het Centrum voor Gelijke Kansen zet Realo.be aan tot discriminatie. Volgens de immo-website is er echter geen vuiltje aan de lucht en worden er geen wetten overtreden. "Al onze informatie komt uit verschillende tientallen databronnen van de overheid. En die informatie koppelen wij aan elkaar", aldus de initiatiefnemers in de krant. Door de berichtgeving en de heisa is de website momenteel wel moeilijk bereikbaar.