brand_londerzeel.jpg

15 jobs minder na heropbouw bakkerij Londerzeel

vrij 9 okt 2015

Lantmännen Unibake start begin 2016 met de heropbouw van de vestiging in Londerzeel. Maar er gaan wel 15 banen verloren.

De brand legde in juni de vestiging van Lantmännen Unibake in Londerzeel volledig in as. Over enkele weken worden de laatste resten opgeruimd en dank kan de heropbouw van start gaan. “We hopen begin 2016 te kunnen starten met de bouw van de nieuwe fabriek. De eerste productielijn zou midden 2016 operationeel moeten zijn, tegen 2017 zou ook de tweede productielijn klaar moeten zijn”, vertelt Nicolas Boulart, de persverantwoordelijke bij Lantmännen Unibake.

In de nieuwe vestiging zal plaats zijn voor zo’n 150 werknemers, dat zijn er wel minder dan vroeger. “Door de verhoogde efficiëntie van de hernieuwde productiesite moeten we helaas afscheid nemen van 6 medewerkers met een contract van bepaalde duur. Die zullen niet verlengd worden. Eind oktober wordt ook afscheid genomen van 9 vaste medewerkers”, zegt Lieven Breemeersch van de directie bij Lantmännen.

Lantmännen Unibake is de nummer twee in Europa in industriële bakkerijproducten en is in België onder meer bekend van de merken Pastridor en Schulstad.