ba_5.jpg

Alle landingsbanen op Zaventem opnieuw operationeel

vrij 21 aug 2015

De werkzaamheden aan start- en landingsbaan 25L/07R op Brussels Airport zijn 18 dagen vroeger klaar dan gepland. Daardoor kunnen alle drie de banen opnieuw gebruikt geworden. De vluchten zullen dus opnieuw beter gespreid kunnen worden.

Door het mooie zomerweer kon er vlot worden doorgewerkt aan de renovatie van 25L/07R. De start- en landingsbaan werd uitgerust met een betere afwateringstechniek en energiezuinige LED-lampen. Slechts één keer werden de werkzaamheden gedurende zes uur stilgelegd omdat de weersomstandigheden te slecht waren. En dat is uitzonderlijk weinig.

Daardoor is de renovatie 18 dagen vroeger klaar dan gepland. Enkel het automatische landingssysteem op 25L/07R moet nu nog uitgetest worden door Belgocontrol. Daardoor kan de start- en landingsbaan enkel bij slechtere weersomstandigheden nog niet gebruikt worden. Maar die testen gebeuren normaal ten laatste op 12 september. Vanaf dan kunnen alle start- en landingsbanen opnieuw gebruikt worden wat in principe moet zorgen voor een betere spreiding. De volgende jaren worden ook de andere start- en landingsbanen gerenoveerd.