badminton_halle.jpg

Badmintonteam halveert jeugdwerking door plaatsgebrek sporthal Halle

din 22 sep 2015

Badmintonteam Halle gaat de jeugdwerking afbouwen. De club telt zo’n 100 jeugdspelers. Maar omdat sporthal De Bres te weinig vrije uren heeft, kan de club maar 60 spelers trainen.

De jeugdwerking van Badmintonteam Halle bestaat intussen al zo’n 15 jaar. Maar het krappe uurrooster van sporthal De Bres is al evenveel jaren een pijnpunt. Het probleem werd al meermaals aangekaart door voorzitter Wim Demuylder die ook voor N-VA in de gemeenteraad zetelt. “Enerzijds worden de noodkreten van de Halse clubs genegeerd. Anderzijds stelt men alles in het werk om grote clubs zoals FP Halle-Gooik naar Halle te krijgen”, aldus Demuylder in Het Laatste Nieuws.

Door een gebrek aan vrije uren moet Badmintonteam Halle nu noodgedwongen de jeugdwerking afbouwen. De club telt 100 jeugdspelers. Maar slechts 60 leden zullen nog getraind worden. Kersvers schepen Merckx wil met de sportdienst bekijken of er nog ruimte kan gecreëerd worden in het uurrooster. Op termijn zal de stad ook de nieuwe sporthal van KTA Pro Technica afhuren om nog meer clubs te kunnen helpen. (foto: Badmintonteam Halle)