cross_diegem2_1.png

Bijna 25.000 toeschouwers op Diegem Cross: “Het was een echt familiefeest”

vrij 29 dec

Bijna 25.000 toeschouwers zagen gisteren Mathieu van der Poel en Puck Pieterse de Superprestige-manche winnen in Diegem. Heel wat wielerliefhebbers dus, al zaten er dit jaar uitzonderlijk ook veel jonge fans tussen en die waren er vooral voor één iemand.

De Turbo-cross lokte heel wat nieuwe fans naar Diegem. Daarin nemen niet-professionele sporters het tegen elkaar op in twee rondes. Nadat Average Rob uit Overijse niet mocht meerijden met de eliterenners omdat hij geen UCI-punten heeft, zette hij met behulp van de organisatie dan maar zelf iets op poten. Aan de start ook onder meer YouTuber Acid, bondscoach Sven Vanthourenhout en ex-voetballer Jelle Van Damme.

“Die cross heeft een heel ander publiek naar Diegem gelokt”, zegt organisator Francis Bosschaerts. “Wij hebben veel aanvragen gekregen van de kinderen die meekwamen met de ouders. Het was hier echt een familiefeest eigenlijk. Twee ouders met twee of drie kinderen, dat zag je constant op de omloop.”

Bosschaerts blikt dan ook tevreden terug op de editie, maar richt zijn ogen tegelijkertijd al op volgend jaar. “Als we mogen van de wielerbond, gaan we proberen om het nog eens te organiseren. Want het is duidelijk een heel groot succes geweest”, aldus Bosschaerts.