bloso.jpg

Bloso wordt ‘Sport Vlaanderen’

8 jaar geleden

Vanaf 1 januari wordt Bloso ‘Sport Vlaanderen. De naamsverandering maakt deel uit van een vernieuwingsoperatie. Het agentschap krijgt vanaf 1 januari ook ruimere bevoegdheden waardoor dit het enige aanspreekpunt wordt binnen de Vlaamse overheid.

Voor Vlaanderen is dit een unicum. Geen enkel ander beleidsdomein bevindt zich onverdeeld op één plek onder de voogdij van de bevoegde minister. Concreet worden alle taken, bevoegdheden, middelen en personeel samengevoegd in dit nieuwe agentschap. Dat moet het beleid efficiënter maken. Maar de nieuwe structuur komt ook elke sporter ten goede. “Voor topsport, trainersopleidingen, sportinfrastructuur of subsidiëring is er voortaan nog één adres waar moet worden aangeklopt. Dit is transparant en veroorzaakt minder administratieve ballast. Momenteel zijn er bijvoorbeeld ook 20 sportgerelateerde websites van de Vlaamse overheid. Ook die worden samengevoegd in één website”, verduidelijkt Bloso in een persbericht.

De Bloso-logo’s zullen vanaf 1 januari mondjesmaat vervangen worden door het logo ‘van ‘Sport Vlaanderen’. Ook de sportkampen en de sportcentra zullen hun uitstekende kwaliteit behouden binnen het merk Sport Vlaanderen.

Maar spreek dus niet langer van het Bloso-domein van Hofstade maar van het Sport Vlaanderen-domein van Hofstade. Toegegeven. Dit zal even wennen worden. Zeker voor de buurtbewoners die het nog steeds hebben over Hofstade-Plage.