hofstade_bk_skateboarding.png

Hofstade maakt zich op voor BK skateboarding: “Spektakel verwacht”

vrij 29 dec

Morgen gaat het nieuwe skatepark in Hofstade officieel open met het Belgisch kampioenschap skateboarding. Het indoorpark vlakbij het domein van Sport Vlaanderen werd gebouwd in het vroegere zwembad aan de Tervuursesteenweg. Vandaag was er al heel wat bedrijvigheid.

Ook al opent het gloednieuwe skatepark vlakbij het domein van Sport Vlaanderen in Hofstade zaterdag pas officieel, toch oefenen skaters vandaag al hun kunstjes voor het Belgisch kampioenschap van morgen. Je ziet hier dus heel veel talent en spectaculaire uitvoeringen. Vandaag worden de laatste voorbereidingen getroffen. “We verwachten een grote opkomst voor het kampioenschap. Ik denk dat er veel skaters naar uitkijken omdat het een nieuw park is. Ik verwacht wel spektakel morgen”, zegt medezaakvoerder Icar Van den Bergh.

Eén van de skaters die voor spektakel zal zorgen, is Lore Bruggeman. Ze werd al tweede tijdens het wereldkampioenschap en maakt dus een grote kans om Belgisch kampioen te worden. “Daar durf ik mij nog niet over uit te spreken, want andere meisjes zijn ook goed bezig. We gaan zien wat het geeft, maar ik ga wel mijn best doen.”