lars_van_looy_1.jpg

Lars Van Looy: een 15-jarige hoogspringtalent uit Londerzeel

zon 13 sep 2015

Lars Van Looy, onthoud die naam goed. De 15-jarige atleet uit Londerzeel is immers goed op weg naar de top van het hoogspringen. Vrijdag mocht hij voor het eerst aantreden in het voorprogramma van de Memorial Van Damme.

Droom om mee te doen

Meedoen in het voorprogramma van de Memorial was op zich al een droom die uitkwam voor Lars. Alleen de beste zes hoogspringers van het jaar bij de scholieren krijgen een ticket. Stiekem hoopte Lars om na een lang seizoen toch nog even te kunnen pieken in de magische atletiektempel die het Koning Boudewijstadion tijdens de Memorial toch is. 

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"35300","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"343","width":"610"}}]]

Genoten van de aandacht

Lars probeerde vrijdag zijn persoonlijk record (1m97) te verbreken. Maar de zenuwen en de vermoeidheid speelden hem parten en hij bleef steken op 1m93. Daarmee werd hij vierde. Toch was hij niet teleurgesteld. Hij heeft met volle teugen genoten van de aandacht en het publiek. Daar zat trouwens een eigen fanclub bij: zijn ouders en een delegatie van de Vilvoordse Atletiekclub.

Volgend seizoen ligt er al een nieuw doel klaar: Lars wil zich kwalificeren voor het EK in Georgië.

Maandagavond krijg je een uitgebreid portret van Lars in een nieuwe RINGtv-Sport.