Baudouin Dilbeek heeft eerste overwinning van het seizoen beet

maa 24 okt 2022

Eén schamel puntje was de balans na zeven wedstrijden voor Baudouin, daar wilde de ploeg dit weekend verandering in brengen met de komst van Parc, de laatste in de stand.

De wedstrijd komt moeilijk op gang en beide ploegen hebben moeite om een vlotte combinatie op te zetten. Baudouin versiert als eerste strafcorner, maar die levert niets op.

Aan de overkant kennen ze meer geluk met de strafcorners. Lourtie treft eerst nog de doelvrouw, maar Vernaillen kan daarna van dichtbij binnenduwen. Parc komt zo 0-1 voor.

Dit is het signaal voor de thuisploeg om wakker te worden en dat doen ze met verve. Eerst wordt het doelpunt van Lins nog afgekeurd, maar enkele minuten later is het wel raak. Van Nieuwstadt brengt Baudouin weer langszij. 1-1

Dit smaakt naar meer, denken ze bij de thuisploeg en nog voor de rust begint Baily aan een dribbel. Ze passeert enkele verdedigers en werkt het knap af, 2-1. Baudouin erop en er over.

2-1 is ook meteen de ruststand. Na de pauze krijgt de thuisploeg meteen een goede kans, maar het zijn de bezoekers die daarna de druk stelselmatig beginnen opvoeren. Een belegering na enkele strafcorners zorgt echter niet voor de gelijkmaker.

Baudouin komt er nog moeilijk uit, maar dan mogen ze zich nog eens opmaken voor een strafcorner. Corthouts weet die te verzilveren en zo staat het 3-1.

De veer lijkt gebroken bij Parc en na balverlies volgt er een snelle tegenaanval die Lins keurig weet af te ronden. 4-1, de eerste zege van het seizoen lijkt Baudouin nu niet meer te kunnen ontglippen.

Plots lijkt het scoren vanzelf te gaan, want het wordt ook nog 5-1. Kreusch tikt de bal na een nieuwe strafcorner van dichtbij binnen. Zo vernedert Baudouin Parc met 5-1 en zijn de eerste drie punten van het seizoen een feit.