Binnenring hele dag afgesloten na dodelijk ongeval

don 20 aug 2015

Rond middernacht is op de binnenring ter hoogte van Strombeek-Bever een dodelijk ongeval gebeurd. Twee mensen kwamen om het leven. De ravage is enorm. “De binnenring blijft mogelijk nog de hele dag afgesloten voor het verkeer”, laat het Vlaams Verkeerscentrum weten.

Rond middernacht reed een vrachtwagen in op de staart van een file. In totaal raakten drie vrachtwagens en twee auto’s betrokken bij het ongeval. Een aantal voertuigen vlogen ook in brand. Twee inzittenden van de vrachtwagens kwamen om het leven.

De binnenring is ter hoogte van Strombeek-Beer nog altijd afgesloten voor het verkeer. Er moet nog getakeld worden en ook het wegdek moet hersteld worden, omdat de brand heel wat beschadiging heeft veroorzaakt. “De mensen zullen dus moeten rekening houden met zware files. We raden hen dan ook aan om de buitenring te nemen. Wie toch de binnenring neemt, moet de parallelweg nemen aan het verkeersknooppunt in Strombeek”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum, "men werkt met man en macht om de binnenring zo snel mogelijk weer open te krijgen, maar de herstellingen kunnen nog de hele dag in beslag nemen. Het is nog niet duidelijk of de klus tegen de avondspits zal geklaard zijn."

Foto: Archief RINGtv