voetbalstadion.png

Brussel geeft voetbalstadion in Strombeek niet op

zat 26 sep 2015

De stad Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest geven de bouw van een nieuw voetbalstadion op Parking C niet op. De renovatie van het Koning Boudewijnstadion is nog altijd geen optie.

“Naar wat inmiddels een vaste gewoonte is geworden, heeft het dossier van het nationaal stadion een zoveelste nieuwe wending gekregen”, klinkt het in een gezamenlijk persbericht van de Stad en het Gewest, “De hoofdrolspelers ditmaal zijn de twee belangrijkste partners, namelijk Ghelamco en RSC Anderlecht. En zoals elke keer draait ook nu de carrousel van vermeende goede ideeën op volle toeren”. Anderlecht liet de voorbije week weten dat het niet in het stadion zal spelen.

De politieke verantwoordelijken laten dus weten dat ze het stadionproject geenszins begraven. Nieuwe onderhandelingen moeten volgens de Stad en het Gewest het dossier weer vlot trekken. Een renovatie van het huidige Koning Boudewijnstadion zal zeker geen deel uitmaken van die onderhandelingen. “Er valt niet te onderhandelen over de toekomst van het Koning Boudewijnstadion”, klinkt het.