pantigone.jpg

Brussels bedrijf Pitagone ontwikkelt alternatief voor betonblokken

din 5 sep 2017

Pitagone, een Brussels bedrijf, heeft een mobiele barrière ontwikkeld die terroristen moet tegenhouden als die met vracht- of bestelwagens in een mensenmassa willen rijden. Het veiligheidssysteem zal dit weekend gebruikt worden in Sint-Genesius-Rode waar meer dan 10.000 bezoekers verwacht worden voor de rommelmarkt. 

Steeds vaker rijden terroristen met vracht- of bestelwagens in op de menigte. Denk maar aan Nice, Berlijn en recent nog Barcelona. Om de veiligheid van de bezoekers op drukke evenementen te garanderen worden regelmatig betonblokken ingezet. Een Brussels bedrijf heeft nu een alternatief ontwikkeld voor die soms moeilijk inzetbare betonblokken.

Het gaat om speciale stalen barrières die nu gecommercialiseerd worden onder de naam ‘F11’. Het gaat om een zeer flexibel systeem dat zeer gemakkelijk te plaatsen is. De anti-ram-barrières worden nu al in Frankrijk, Spanje en Zweden ingezet om openbare plaatsen te beveiligen. Maar dit weekend kan je ze dus ook bewonderen in Sint-Genesius-Rode tijdens de rommelmarkt. (beelden Bruzz)