vlcsnap-2015-08-19-15h10m09s169.png

‘Kunst kraakt fabriek’ in Halle

woe 19 aug 2015

Aan de Roggemanskaai in Buizingen (Halle) verdwijnen binnenkort de oude fabrieksgebouwen van het lak- en zandstraalbedrijf R.A.P. Maar voor het zo ver is , krijgen twintig kunstenaars hier 3 dagen lang de kans om hun kunstwerken te tonen tijdens het kunstevent 'Kunst Kraakt Fabriek'. 

De expo is bijzonder omdat de grote locatie toelaat om uit te pakken met -letterlijk- grote kunst. De deelnemende kunstenaars komen voornamelijk uit het Pajottenland en de Zennevallei. (Veerle Verheylewegen, Eric Van Uytven, Patrick Jules Mathieu, Jo Decoster, Jos Dedecker, Roland Lefevre, Marie-Claude Cloutier, Lucien Vanhorenbeke, Tone Bert, Myriam Paridaens; Katleen Wellemans, Geert Van Kelecom, Jonas Hollevoet, Edith Verthé, Mattew Decuyper, Lieve Bollaert, Floris Vanseveren, Lore Mechelaere, Evy Locqueneux, Céline Zaman en Koen Deweerdt.) In Cocktail op RINGtv kan je vanavond  al even kennismaken met hun werk.

Projectontwikkelaar Futurn zal hier een bedrijvenpark bouwen met de naam Kaai 17. Kaai 17 wordt 5.500 m2  groot en zal plaats geven aan zo'n 20 bedrijven. Er zal ook aandacht zijn voor voldoende groen. Op die manier wil de ontwikkelaar het bedrijvenpark integreren in de omgeving. (foto onder Futurn)

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"34169","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"393","width":"610"}}]]