tentoonstelling.copy_.jpg

Slotklooster in Vilvoorde dit weekend toegankelijk voor het publiek

don 23 apr 2015

Dit weekend is het klooster Onze-Lieve-Vrouw van Troost in Vilvoorde toegankelijk voor het publiek. Dit naar aanleiding van de Troostkermis en de tentoonstelling ‘Kunst in den Troost’.

Het klooster Onze-Lieve-Vrouw van Troost in Vilvoorde is de thuisbasis van de oudste actieve karmelietessengemeenschap ter wereld. ‘Den Troost’ zoals ze in Vilvoorde zeggen, is een slotklooster. De zusters leiden er een zeer teruggetrokken bestaan, in stilte en op het ritme van de gebeden.

Er komen zelden wereldlijke bezoekers over de drempel van de Troost. Maar één keer per jaar, ter gelegenheid van de Troostkermis in Vilvoorde, gaan de poorten van de kloostertuin en de conventsgebouwen open voor het grote publiek. Want dan is het Kunst in de Troost, een grote tentoonstelling die dit weekend voor de 16de keer plaatsvindt. De opbrengst van de werken wordt gebruikt om het klooster te renoveren.  

Voor de zusters is de opendeurdag elk jaar een speciale belevenis. Dat vertelt ons zuster Lutgard vanavond in KrisKras.

Kunst in de Troost in Vilvoorde gaat morgen van start. Zaterdag en zondag kan je gaan kijken van 14u tot 18u. Maandag tijdens de jaarmarkt gaan deuren al open om 11 uur.