westrand_dilbeek_50jaar.png

Westrand blaast 50 kaarsjes uit: “Een huis van ontmoeting”

zon 8 okt

Het cultuurcentrum Westrand in Dilbeek bestaat 50 jaar en dat wordt uitgebreid gevierd. Naast muziek zijn er ook rondleidingen, een tentoonstelling en wandeling in de omgeving van het centrum.

In oktober 1973, exact 50 jaar geleden, opende Westrand de deuren. Het moment vond Dilbeek om het glas te heffen op de verwezenlijkingen van de voorbije 50 jaar én de toekomstige uitdagingen. “Vandaag is Westrand een huis met een cultuurprogramma, een plaats waar verenigingen elkaar ontmoeten, een plek waar projecten ontstaan en alle teams van de dienst Vrije Tijd huizen en elkaar vinden”, klinkt het bij de gemeente. “Het iconische gebouw is een betonnen kunstwerk op de grens tussen natuur en de bewoonde wereld.”

De 50ste verjaardag wordt gevierd met onder meer een tentoonstelling en gratis rondleidingen doorheen het gebouw. “Een fascinerende reis door de geschiedenis, compleet met boeiende verhalen, interessante weetjes en een exclusieve blik achter de schermen”, klinkt het. Gisteravond was er een concert van Brussels Jazz Orchestra. Zij brengen Kommil Foo mee als special guest.

Zondagnamiddag trekt een wandeling door de omgeving van Westrand naar buiten terwijl er binnen een familievoorstelling is. Sprookjes enzo brengt zijn eigen versie van het bekende verhaal van Pinocchio.