Het internationale festival van de fantastische film in Brussel

Horror, science fiction en fantasy op filmfestival in Brussel: “Genres worden almaar populairder”

din 16 apr

Fan van horror, science fiction of fantasyfilms? Dan staat het internationale festival van de fantastische film in Brussel op jouw agenda. Op het programma dit jaar: tientallen premières, en eentje daarvan is 'Interstate', een Belgische film die hier zelfs in wereldpremière gaat.

Met meer dan 50.000 verwachte bezoekers, merkt programmator Chris Orgelt op dat de interesse in de fantastische film alleen maar groeit. “Kijk maar naar de Oscarwinnaars van de voorbije jaren of de populaire series op televisie of in de zaal, het is mainstream aan het worden. Je kan niet langer zeggen dat het genre voor freaks is”, zegt Orgelt. “Mensen hebben altijd zin om te zien waar de grenzen van hun verbeelding liggen. Met de fantastische verleggen we die grenzen telkens opnieuw.”

Het festival sluit af met 'American Society of Magical Negroes, een Europese première. “Het is een provocerende titel, die frontaal de taboes aangaat in de samenleving”, beschrijft Orgelt het plot van de film. “Het gaat over een jonge zwarte artiest in Los Angeles. Het is een film van deze tijden, een komedie die alle stereotypes op de korrel neemt.”

Een ticket voor een film kost zo'n 11 euro, maar er zijn ook dag- en nachtpassen. De tentoonstellingen zijn gratis. Het internationale festival van de fantastische film in Brussel duurt nog tot 21 april in Brussels Expo.