Carnaval Halle

Nog geen grote incidenten op Carnaval Halle: wel aanhoudingen en gesloten café

maa 11 maa

De tweede carnavalsdag en -nacht in Halle verliep zonder grote incidenten. Door de regen schuilden de feestvierders wat sneller, maar op de Grote Markt ging het feest voor een paar honderd volhouders door tot 6 uur vanmorgen. Na een gerichte actie van de politie werd één café op burgemeestersbevel gesloten. Tijdens de eerste nacht van zaterdag op zondag werd het voor de politiediensten vooral druk na 3 uur 's nachts. Toen ontstonden een paar vechtpartijen en werden ook dronkaars en drugsgebruikers opgepakt.

Er was zondagavond een vermoeden van drugsgebruik in het café dat werd gesloten. De politie kondigde vooraf aan streng op te treden tegen de verkoop en het gebruik van drugs. Naast de sluiting van het café werden nog zes personen bestuurlijk aangehouden. De meesten hadden te veel gedronken en zorgden voor overlast. Zaterdagnacht werden 13 mensen bestuurlijk aangehouden voor vechtpartijen of openbare intoxicatie.

Burgemeester Marc Snoeck (Vooruit) is tevreden met de voorlopige balans van Carnaval Halle. “Al bij al is dat goed meegevallen. In de nacht van zaterdag op zondag zijn er wel een 70-tal mensen opgenomen voor verzorging. Dat zijn dan dikwijls kleine verwondingen of te veel alcohol. Van zondag op maandag was het stukken beter, dan zijn er maar 35 mensen in de hulppost geweest en een vijftiental die opgenomen zijn in het AZ Sint-Maria.”

Vandaag is het Krottenmaandag en feest Halle nog een laatste dag en nacht. De Krottenmaandagstoet gaat uit om 18u44. Daarna volgen nog de Krottenworp op de Grote Markt, de prijsuitreiking voor de carnavalsgroepen en een groot vuurwerk.